A Helicobacter pylori a legelterjedtebb emberi gyomor-bélrendszeri kórokozó, az emberiség 50 százalékában jelen van. Hazánkban a felnőttek Helicobacter pylori átfertőzöttsége 50-60 százalék közötti.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg
A gyomor-bélproblémák tipikusan ősszel és tavasszal erősödnek fel. A rendelőmben az elmúlt hetekben ismét több beteg jelent meg hasi panaszok miatt. Hogy mik lehetnek ezek a problémák, mire érdemes ügyelni és milyen módon lehet házilag is javítani rajtuk, ezt próbáltam meg a következő cikkben csokorba gyűjteni.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: baliczai.hu
A gyomorsavtúltengést elsősorban a helytelen táplálkozás okozza. Ezért is jelentkeznek a tünetek általában a téli időszak alatt, amikor az étkezési szokások drasztikusan megváltoznak. De ne csüggedjünk, a gyomorsavtúltengés kezelése, egy kis odafigyeléssel, könnyedén megoldható. Vegyük fel tehát a harcot a gyomorsav ellen!
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Vitalitás Magazin
"Ég a gyomrom" - sokszor hallhatjuk ezt a kifejezést, mi van mögötte? Általában valamilyen gyomorsav probléma, ami akkor jelentkezik, ha a gyomor védekező mechanizmusa és a károsító anyagok egyensúlya megbomlik. A tünethez kapcsolódóam adott interjút Dr.Tamássy Klára gasztroenterológus szakorvos. Ajánlott szakcikkeink és a video segítheti Önt a tünetet jobban megismerni.
Patikánk a gyomorsav-problémák kezelésére az alábbi készítményeket ajánlja:
Napjainkban korosztálytól függetlenül gyakori érintettséget és problémát jelent a túlzott gyomorsav-termelődés, ami összefüggésbe hozható életvitelhez kapcsolódó sajátosságokkal, a mozgás hiányával, a helytelen és mértéktelen táplálkozással, az elhízással és az egyén genetikai hátterével. Sokrétű kérdéskör, melyet dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus szakorvossal boncolgatunk.
- Köszönjük szépen, hogy ismét elfogadta felkérésünket és segít mélyebben megismerkedni a témával. Ha megengedi indítsuk beszélgetésünket az alapvető tények azonosításával. Mi pontosan a gyomorsav és milyen funkciót lát el az emésztés folyamatában?
- A sav, - ami sósav - a gyomor speciális sejtjeiben képződik és a pepszin nevű emésztőenzimmel együtt a táplálék, elsősorban a fehérjék emésztéséhez szükséges folyamat során használja fel szervezetünk.